Innostuksesi

Ketä sinä kopioit jos sinua kopioinnista syytetään? Miksi puhumme toisen matkimisesta tai kopioinnista ihan, kuin toisen kohteet kiinnostukselle olisivat omistettuja ja uniikkeja, jokaisen omia? Ja niinhän ne jokaisen omia ovatkin jokaisen minuuksissa, mutta ääneen ja toisten näytille saateltuna olet ne itse jakanut muidenkin nähtäviksi, ehkä kiinnostusta herättäviksi. Sellaisiksi, että sinun innostussanojen myötä ne herättävät kuulijoissakin täysin uutta energiaa ja mielenkiintoa.

Mutta sitä sinä et kestänyt. Halusit pitää uuden harrastuksen omanasi niin ettei kukaan sinun läheisistäsi enää sitä saisi ottaa osaksi omaa elämäänsä, koska sinä olit kerennyt olla ensimmäinen joka teidän keskuudestanne kertoi siitä harrastuksesta kiinnostuneensa. Ja niin sinä syyttelit läheistäsi matkimisesta tuntien niin kuin hän olisi osan sinusta sinun kopioimisellasi riistänyt.

Vaikka todellisuudessa kykenit itsellesikin myöntämään, että juuri innostusta halusit uudesta harrastuksestasi toiselle kertoessa herättää. Muttet ymmärtänyt itseäsi ja sitä miksi koit sinusta läheiseesi tarttuneen innostuksen sinulle vaikeana, jopa vihan tunteita nostattavana. Halusi omistaa tämä eloa herättävä harrastus syöksi sinut sen omistajaksi, eikä sen eläjäksi.

Olitko sinä ehkä alkujaan löytänyt tähän uuteen harrastukseen innostuksen siitä, ettei sinun läheisissäsi ollut ketään, kenen kanssa vertailla harrastuksen kautta tullutta kehitystä? Ehkä sisimpäsi kaipasi tekemistä missä sait tehdä ilman egon asettamaa taistelua parhaudesta. Ja juuri sellaista helpotusta uusi harrastuksesi sai sinut tuntemaan. Siihen asti kunnes valjastit sanasi ilmoihin ja vahingossa onnistuit läheisiisi niistä eloa tartuttamaan.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *