Lohdun kantajat

Osaatko olla lohduttamassa läheistäsi silloin, kun hän sitä tarvitsee ja pyytää vai koetko sellaisessa hetkessä olevasi itsesi kanssa vaikeuksissa?. Toisen antaessa sinun nähtäväksesi hänen kyynelvirtojensa tarinan sinä onnistut antautumaan jollekin voimalle itsessäsi, mikä ei kykene läheistäsi aidosti lohduttamaan ja tukemaan. Ensin yrittäen kapinoida tätä voimaa vastaan yrität ojentaa auttajan kättäsi ja antautua kuulemaan läheisestäsi virtaavia tunnepurkauksia. Onnistuen ehkä hetken läheisellesi tukena olemaankin.

Iskikö sinuun yksinäisyydestäsi kumpuava mustasukkaisuuden voima joka sinut niin kipeäksi sai, ettet kyennyt lohduttajan asemaa itsellesi ottamaan?. Näin äkisti olemuksesi muuttuen aidosta ja ymmärtävästä kylmäksi ja vähätteleväksi annat aidon ymmärtämisesi sulaa pois tuon voiman tieltä. Sinun näyttäytyen vastavuorottomana ja tunteettomana saat läheisesi säpsähtämään omasta ulosannistaan ja häpeämään omaa lohdun kaipuutaan. Sinun ottaen mustasukkaisuuksissasi läheisesi paikan lohdun tarvitsijana muutatkin hetken kertomaan sinusta ja sinun tunnesuruistasi. Pakottaen läheisesi lohduttajan asemaan.

Vai oliko sinuun iskenyt voima pelkoa niistä omista tunteistasi joita olit jo kauan yrittänyt lohduttajan hetkissä hukuttaa, etteivät ne pinnalle pystyisi nousemaan ja läheisellesi näyttäytymään?. Olit kauan omaksunut itsellesi roolin missä kaiken maan surutkaan eivät sinun rooliasi saisi lohdutuksen hetkellä murtumaan. Etkä kyennyt enää läheisellesi näyttäytymään sellaisena, joka vastavuoroisena elon ja elämättömyyden ajoista mitään murentavaa ymmärrystä voisi läheisiltään itseensä saada. Niin sinä nieleskellen sisimpäsi tuntoja pois istut jykevänä läheistäsi tukien ja koittaen antaa ulos loputonta ymmärrystä ja lohtua. Jättäen ja hyläten ne tunteet mitkä sinä luultavasti parhaiten tiedät. Sinun omasi.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *