Rakkauden omistaminen

Meidän janomme rakastetuksi tulemisesta voi olla niin valtava, että me emme aina erota muodostunutta riippuvuutta ja pyrimme pitämään siitä kiinni. Kahliten rakkaudenosoitukset tästä hetkestä vielä tulevaisuuteen. Emme halua päästää pois sellaista mikä meidän antoi kokea niin suurta. Epähuomiossa asennoidumme omistamaan läheiseltämme meille annetun ajattoman rakastamisen.

Sen päivän koittaessa sinun kehosi kuin polvistui maahan kiinnittäen
huomionsa vain sisimmästäsi esiin syöksevään rakkauden virtaan. Koko vartalosi oli avuton tuon uuden ihmeellisen pulputessa sinusta ulos. Etkä sinä enää kyennyt olla ajattelematta häntä. Sinun läheistäsi.
Läheistäsi joka oli muodostunut sinulle niin rakkaaksi. Raahasit mielessäsi rakkaasi jokaiseen hetkeen minkä kykenit kuvittamaan. Ja jokaisessa hetkessä minkä elit rakkaasi kanssa, sinä näit vain kauneutta riippumatta siitä, minkälaisena ympäröivä maailma näyttäytyi tai mitä paheita kehosi yritti sinua taivutella tyrehdyttämään. Ja jokaisessa hetkessä, kun elit erossa rakkaastasi, et kyennyt eron kipuilussasi kunnolla elämään.

Hetkistä muodostuneen turvallisen ajanjakson jälkeen sinä ja rakkaasi
hymyilette toisillenne, kuin jokainen päivä mitä teillä sillä hetkellä on toisistanne muistoina. Katsotte toisianne rakkauden vastakaikuisilla silmillänne ja sisimpänne kertovat turvan olevan läsnä. Silloin muuan viekas tunne tuntemattomana huppu päässään ilmentyy sinun ja rakkaasi väliin. Juuri sillä hetkellä, kun rakkaasi kertoi sinulle lausuen näkevänsä toista läheistään. Hetkessä sinuutesi ei ymmärtänyt eikä osannut puolustautua tätä tuntematonta tunnetta vastaan vaan jähmettyi kuulemaan mitä egollasi oli sanottavaa. Siinä egosi ylivalta-asemassaan syöksi rakastasi päin kuumottavia lausepareja antaen julki epäymmärrystään rakkaasi sanomasta. Sinun ymmärryksesi itseäsi kohtaan oli siinä hetkessä poissa egosi kiristäessä rakkaasi omistukseensa ja perumaan läheisensä näkemisen.

Mutta sinä et kestänyt katsella ylimielistä egoasi etkä tunnistanut sitä osaksi sinun kokonaisuuttasi. Sinuudestasi kumpuava voima otti takaisin yliotteen sinun katsoessa rakastasi. Riisuit hupun tuntemattoman tunteen kantajalta ja näit nyt hupunkantajan sinulle täysin tuttuna. Menettämisenpelosta johtuvan omistushalun muotoisena. Silloin huokaisit helpotuksesta. Nyt sinun hetkellisesti
kadoksissa ollut ymmärrys menettämisenpelostasi tuli takaisin. Ja sinä olet valmis haastamaan sen.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *