Tulevaan

Olemme yhdessä matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuus tulee olemaan osa meitä kaikkia eikä se ole vain minun tai sinun. Se koittaa meille yhdessä muodostuen ajattomuudesta missä elämme tai emme elä. Sen sijaan, että fantasioimme tulevaisuudesta kauniita kultareunuksisia silmin syötäviä maalauksia tai synkkiä saavutuksia pimeyden mieleltä, meidän pitäisi avautua näkemään tämä hetki missä elämme. Minun ja sinun pitäisi takertua tähän elonhetkeen ja tehdä sydänvalintoja joilla tulevaisuus avautuisi aidosti parempana, eikä vain fantasioituna hyvän tai pahan otteesta. Meidän pitäisi opetella tekemään valintoja, oppimaan ja hakemaan ymmärrystä juuri silloin, kun hetki on läsnä. Ei silloin, kun hetki on jo lipunut ohitse ja kykenemme enää vain arvuuttelemaan läheistemme ymmärryksen määrän siitä hetkestä. Eikä silloin, kun sellaista elonhetkeä ei ole vielä syntynyt muualla, kuin mielissämme.

Jotta meidän ymmärryksemme voisi lisääntyä ja antaa tulevaisuuden elonhetkiin uusia muotoja ymmärryksestä, meidän pitäisi kyetä ottamaan vastaan opinhetket sellaisina, kuin ne meille niiden koittaessa tulevat. Meidän pitäisi opetella olemaan opinhetkissä sellaisina, kuin sillä hetkellä olemme. Ei niin, että ylemmyyden egossasi et näe itsessäsi epäymmärrystä mikä siivillään peittää sinulta läheisesi sinulle tarjoaman uuden ymmärryksen. Eikä niin, että alistuksen egossasi et näe läheisestäsi hehkuvaa epäymmärrystä vaan olet jo valmiiksi päättänyt olla koko sen hetken se, joka ei ymmärrä. Koska kaikkea me emme voi ymmärtää. Emmekä kaikessa olla vailla ymmärrystä. Näin samassa hetkessä voimme ymmärtää hyvin paljon ja voimme ymmärtää hyvin vähän.

Ja koska meissä oleva ymmärrys ja epäymmärrys ovat samanvertaisina osa meitä, meidän pitäisi janota hetkiä missä saamme jakaa itsestämme molempia puoliamme. Meidän pitäisi jämähtää niihin hetkiin missä tunnemme olevamme vailla ymmärrystä, jotta voisimme katsella sisintämme ja nähdä sieltä ne eletyt hetket jotka tekivät meistä juuri sillä tavalla ymmärtämättömiä. Ja niissä hetkissä missä meillä on ymmärrystä, meidän pitäisi harjoittaa jakamaan sitä ilman egon väheksyviä ajatussanoja ymmärrystämme kohtaan tai ilman egon nostattamaa kokonaisuuttamme sellaiselle korokkeelle mitä ei ole.

Ja niin se jolla on ymmärrystä ja se joka on vailla ymmärrystä, voivat
hetkessä vaihtaa paikkaa.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *