Tuntematta vihaaja

Äkkinopeasti sinun koko olemuksesi muuttuu hänen saapuessaan samaan tilaan missä sinä olet. Juuri ennen tätä hetkeä sinun hehkuen omaa itseäsi ja nyt yhtäkkiä sinun käyttäytyen, kuin maan vaikeimmin tulkittava eläjä. Lähes heti hänet kohdattuasi sanoitat hänelle ja kaikille saman tilan jakajille vihaa ja inhoa häntä kohtaan.

Ja vielä hänen lähtönsä jälkeenkin sinun olemuksesi antaa ilmi kiusasanoja ja lauseita mitkä kohdatessaan kuulijan antavat sinun näyttäytyä ylväämpänä ja parempana, kuin hän jota niin kovin paljon tuntemattakin kykenet vihaamaan.

Sinun pakottava tarve jatkaa hänen ivaamistaan pilkan sanoin eläjiä alempaan kastiin saa kuulijasi kohtaamaan sinut, kuin olisit katkera ja mustasukkainen. Tai ehkä jopa oletkin?.

Saaden sinut itsesikin hämilleen omasta olemuksestasi jota et enää hetkeen tunnistanut. Sinun tunnustaen itsesi äkisti vieraaksi ja huonoksi omasta itsestäsi. Sinun huomaten, että hänen kohtaamisensa olikin puhtainta kiinnostusta tuntematonta kohtaan. Nyt sinun kyeten kohtaamaan itsessäsi sen palavan halun tuntea hänet paremmin. Ja tuntea itsesi paremmin.

Tämän ymmärryksen antaen sinulle tulevaisuuteen kyvyn tuntea rauhaa uutta kohdatessasi. Jättäen aiemmin pelosta syntyneen vihan syntymättä. Antaen sinun kipuilla ainoastaan ymmärtämättömyyttäsi ja tietämättömyyttäsi. Antaen sinulle nöyrän keveän mielen kohdata jotain mistä et mitään tiedä. Ainakaan vielä.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *