Turvatut

Mihin katosi kykymme ymmärtää ja kuunnella toisiamme yksilöinä? Antaen meidän uskoa vain asioita joita ei keneenkään yksittäiseen ihmiseen voi sitoa. Emmekö enää halunneet uskoa toisiamme yksilöinä ollenkaan, kun meidän ajatusten maailmamme oltiin nujerrettu luottamaan vain oikeaan ja väärään? Meidän kuitenkin tietäen, että jokaiseen yksilöön liittyy ymmärrystä ja ymmärtämättömyyttä.

Emmekö enää kelpuuta yksittäisen ihmisen lausumaa, historiansa kautta syntynyttä totuutta yhtenä totuutena ollenkaan? Onko meidän vain helpompi leimata se suoraan kokonaisuutenaan vääräksi, juuri niin vastakkaiseksi, kuin totuus olisi?

Helppouden takiako emme halunneet käsittää ihmisen lausumaa, kuin helpoimmalla tavalla miten se voidaan käsitellä, leimaten pelkästään oikeaksi tai vääräksi? Vaikka se vähintäänkin voisi olla yhtä aikaa oikea ja väärä, ehkä vielä jotain paljon suurempaa ja moninaisemmilla tulkinnoilla käsitettävissä. Tahdoimmeko me todella alkujaan helppoutta? Vai ajauduimmeko toisistamme mallia ottaen helppouteen ja lopetimme näkemästä ja kuulemasta? Emmekö enää kestäneet eloa mikä kokonaisuutenaan meitä välillä kuoletti ja välillä antoi tuntea kaikkein kauneimman? Emmekö enää uskaltaneet keinua, vaan istuimme vain vauhdittomassa keinussa varpaiden painautuen loputtomiin hiekan jyviin ilmoittaen haluamattomuutensa liikkeelle lähdöstä?

Halusimmeko todella elää vain vähän joka tavalla, helppoudessa. Tuntien vain ne pienimmät elämisen hetket? Pelostako me jätimme elämättä enempää? Koska emme niissä hetkissä tienneet ja pelkäsimme, miten kestäisimme enemmän elämistä, päädyimme ehkä toisistamme turvaa saaden helppouteen missä eloa ei syntynyt, kuin pieninä ja turvattuina ripauksina, sellaisina jotka jo ennen sitä hetkeä tarkalleen tiesimme. Koska kaikki uudenlainenkin pieni elo toi mukanaan liikaa epämieluisuutta ja pelkoa. Emmekä koko keskusteluissamme kyenneet, kuin turvallisuuden tunnetta toisiimme vaalimaan. Jättäen kysymättä toisiltamme ne kysymykset jotka toisessa tai itsessämme voisivat uutta eloa, kivussa ja kauneudessaan, meille antaa.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *