Uskoja

Kuinka monta ihmistä sinulla on elämässäsi keneen uskot ja luotat? Onko sinulla yksi joka ainoana on luottamuksesi arvoinen? Muiden ollen aina jollakin tapaa epäluotettavia. Vai onko se yksikin sen verran epäuskottava, ettet sille yhdellekään pysty luottamustasi ja uskoasi osoittamaan? Johtuuko se ettet pysty luottamaan, todella siitä yhdestä ja kaikista muista vai sinusta itsestäsi? Johtuuko epäuskosi siitä, ettet vielä ole tutustunut ja tuntenut? Haluaisitko kuitenkin tutustua ja tuntea?

Kuinka moneen naiseen pystyt luottamaan? Entä mieheen? Oletko päättänyt omistaa uskosi vain toisen sukupuolen edustajille? Antaen omassa uskossasi ilmi, että näet toisen sukupuolen enemmän uskottavana, kuin toisen. Antamatta itsesi kohdata ihmisiä uniikkeina olentoina. Tai onko ihmisyys silmiisi niin monimutkaista, että luottamuksesi voi kerrallaan ansaita vain yksi nainen ja yksi mies?

Kuinka monenlaisiin jumalolentoihin kykenet uskomaan? Vai näetkö jumaluuden niin valtaisana uskoosi ettei siihen mahdu, kuin yksi jumala kerrallaan? Tai onko se yksikin jotain niin suurta, ettet edes sitä kykene uskossasi näkemään? Ja uskossasi luotat ainoastaan mahdollisuuteen olla yhden verran jotain suurempaa, kuin mitä sinä pystyt näkemään. Vai oletko sittenkin elämäsi aikana nähnyt jo monenlaisten jumalten läsnäolon?

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *