Yksi kertomus traumoista

Huomaan, että sinuutesi alkaa jyvä jyvältä piiloutumaan takaisin syvemmälle kehoosi ja traumoista syntyneet siemenet tulevat esille olemuksessasi. Trauman siemenet täyttävät sinut ja kasvattavat sinulle suuren egon etkä sinä huomaa etkä kykene näin nopeassa tilanteessa havahtumaan siihen hetkeen. Et näe kuinka nopeasti sinuutesi katoaa niin syvälle sisimpääsi, että voisi jopa tuntua, että sitä ei ole enää olemassa. Mistä egosi siemenet saivat yhtäkkiä näin hyvän kasvualustan? Kasvualustan missä egosi kykeni kasvamaan sanoinkuvaamattoman nopeasti, kuin tämä hetki ei olisi kerennyt edes mennä sen syntyessä ja kasvaessa jo täyteen mittaansa.

Omat traumasi lapsuudestasi eivät sinussa kestäneet nähdä jälkipolvesi kipuilua samoista traumoista. Niistä traumoista jotka sinä olet häneen siirtänyt epäymmärryksessäsi. Ne samankaltaiset traumat, asiat mitä sinä et sinuudessani ole saanut käsitellä ja saada niihin ymmärrystä, siirrät aikuisuuden egossasi nyt seuraavalle sukupolvelle. Haluaisit niin kovin saada ymmärryksen omille traumoillesi, että ikäänkuin tahallaan, mutta vahingossa siirrät ne seuraavalle sukupolvelle, että edes joku osaisi lapsissasi tuntea sinuutesi traumat ja voisit lastesi kautta nähdä miten sinuuttasi voisi auttaa. Sinä et kykene epäymmärryksessäsi niitä toisen kanssa käsittelemään. Siksi epäymmärryksesi ja ymmärryksesi tekevät yhteistyötä. Ne pitävät traumatisoitunutta sinuuttasi välikappaleena siirtääkseen sinun traumasi lapsillesi. Koska sinun ymmärryksesi haluaa uskoa, että joku ymmärtäisi ja olisi tukena lapsellesi vaikka sinuutesi on hylätty ja jätetty yksin. Ymmärtäisi olla lapsesi tukena ja auttaa sinun lastasi ymmärtämään niitä traumoja, jotka ovat lähtöisin sinun omasta lapsuudestasi. Haluaisit olla lapsesi asemassa. Siinä asemassa missä autenttisesti osaat kysellä, ihmettelet ja haluat saada ymmärrystä. Nyt tyytyisit vain katselemaan vierestä ja eheyttämään sinuutesi katsellessasi miten sinun lastasi autetaan löytämään ymmärrys ja autetaan pääsemään traumoistaan, sinun traumoistasi.

Nyt sinusta on tullut omien traumojesi ylläpitäjä. Pidät niitä yllä itsessäsi, mutta myös jälkikasvussasi. Sinä et osaa hakea niille ymmärrystä, koska sinä olet niiden kanssa oppinut elämään. Selviytynyt tähän saakka. Ja vielä sinä olet hengissä. Sisälläsi on trauman siemeniä, jotka yhtäkkiä hetkissä vetävät sinuutesi kuiluun ja kasvattavat sinulle egon missä sinuudellasi ei ole sijaa. Sinuutesi huutaessa kuilun pimeydessä luoden kehollesi epämukavan olon, mutta uskaltamatta nousta tyynenä kuilusta ja ottaa egosi kaappaamaa kehoasi takaisin itselleen. Sinuutesi on egon häpeän vallassa. Sinuutesi ei silloin näe majapaikkaa sinun kehossasi.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *