Omistajana

Vaikka minä nautinkin hyvästä ruoasta, en minä silti päiviäni syömisellä halua täyttää. Ja vaikka minä rakastankin liikkumista, silti haluan välillä vain olla paikallani, liikkumatta. Antaen lihasteni olla ja jättäytyen tekemisestä. Ja vaikka minä rakastankin nukkumista, en silti koko vuorokauttani haluaisi olla nähden uniani. Ja vaikka minä nautinkin spontaaneista hetkistä, nautin silti myös hetkistä mitkä on tarkoin etukäteen suunniteltu. Etukäteen jokakulmaiseen muotoonsa hiottu. Ja vaikka minä rakastankin lapsia, en silti kaikkea elämistäni halua lapsien kanssa rakentaa, koska rakastan myös aikuisten kanssa elämistä. Uudenlaisiin ihmisiin ja ajatuksiin tutustumista. Tuttujen kanssa tunteiden syntytarinoista oppimista.

Ja vaikka monenlaisista hetkistä täällä nautin ja niitä rakastan, en silti halua minkään rakastamisen omistavan minun kokonaisuuttani. Koska omistaminen ei hyväksy rakastamista rinnalleen ja työntää rakastamisen ja nauttimisen pois, eikä jäljelle jää silloin yhtään rakkautta tai hetken suomaa nautintoa. Ja niin jää jäljelle vain omistamista joka herättää kohdatessaan epämieluisan tuntuisia ja turtuneita tunteita, elottomuutta. Eikä minuuttani enää sellaisessa hetkessä ole.

Minun näyttäytyen kivisine kasvoineni tai tehdyssä hymyssä ja ymmärtämättä silloin ketään. Omistamisen hetkessäni osaten antaa itsestäni ulos pelkkiä lauseita ja sanoja mitkä eivät minun olemuksessani herätä ainoatakaan tunnetta tai eloa. Näin omistaen hetkellisesti myös omat sanani. Minuuteni jättäytyen sanojeni taakse uskaltamatta tulla näyttäytymään. Minun päästämättä sellaisia sanoja edes ajatuksiini jotka olisivat voineet minut silloin eloon herättää.

Lopulta ilman ennakkoon tullutta varoitusta joku lähelläni olija lausuu elämisessään jotakin sellaista joka kertaheitolla herättää minutkin eloon ja antaa minuudelle rohkeuden tulla sanojeni eteen ollen taas tästä lähtien vallassa antamaan minusta ulos vain sanoja joista loistaa aito eläminen siihen hetkeen. Valikoimatta minkä tuntuisia lauseita saan sisältäni silloin ulos päästää. Antaen saman äänioikeuden vaikealle ja helpolle tuntemukselle.

S.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *